Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Μια γέφυρα εμπνευσμένη από τα κύματα της θάλασσας


Μια κορυφαία αρχιτεκτονική εταιρία της Καλιφόρνια παρουσίασε μια υπέροχη γέφυρα πεζών που συνδέει τις δύο λεωφόρους στην περιοχή Λονγκ Μπιτς.



Η Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου έχει κυματιστή μορφή, η οποία είναι εμπνευσμένη από τα κύματα των τοπικών παραλιών της Καλιφόρνια. Πρόκειται για ένα κομψό μονοπάτι συνολικού μήκος 180 μέτρων με διάσπαρτους χώρους με κήπους.

Η οροφή της γέφυρας διαθέτει 3.500 φωτάκια LED που αλλάζουν χρώματα. Τα χρώματα μπορούν να προγραμματιστούν και να συγχρονιστούν με τη μουσική που ακούγεται από τα ηχεία που είναι τοποθετημένα στη γέφυρα, δημιουργώντας μια όμορφη εμπειρία για όσους επιλέξουν να τη διασχίσουν.


Η Γέφυρα του Ουράνιου Τόξου περιβάλλεται από 76 χαλύβδινες ραβδώσεις, οι οποίες είναι τοποθετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε το σχήμα τους να θυμίζει αυτό της σήραγγας. Η οροφή έχει τη δυνατότητα να είναι ανοιχτή σε κάποια σημεία επιτρέποντας στον καθαρό αέρα να εισέλθει στο εσωτερικό της. Οι οπές στην οροφή εξυπηρετούν και τα δέντρα που είναι φυτεμένα γύρω της, έτσι ώστε να έχουν αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν είτε προς τα πάνω είτε προς τα έξω.

Η συγκεκριμένη πεζογέφυρα σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους πεζούς να μετακινούνται με μεγαλύτερη ευκολία. Μέχρι πρότινος, οι πεζοί για να φύγουν από την παραλία και να κατευθυνθούν προς τις λεωφόρους έπρεπε να ανέβουν αρκετά σκαλιά και έπειτα να διασχίσουν μια πολυσύχναστη διασταύρωση.


Πηγή perierga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου