Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

20 άγνωστες πληροφορίες για τις αιρέσεις


Για τις αιρέσεις και τις παραθρησκευτικές οργανώσεις ακούμε μόνο όταν προκύπτει κάποιο σκάνδαλο, παρόλα αυτά ο κόσμος των αιρέσεων κρύβει ένα σωρό μυστήρια. Ας δούμε μερικά από αυτά:



1. Ο γκουρου Raël προστατεύει τις κλειτορίδες

Ο γκουρού Raël έχει γίνει πολλές φορές πρωτοσέλιδο για τις απόπειρες κλωνοποίησης που έχει κάνει και τις υποτιθέμενες συναντήσεις του με εξωγήινους αλλά εκτός από όλα τα άλλα είναι και επικεφαλής της οργάνωσης Clitoraid, η οποία ισχυρίζεται ότι βοηθά τα θύματα που έχουν υποστεί κλειτοριδεκτομή.

2. Ο Καναδάς είχε κάποτε 20.000 ιππότες Jedi

Το 2001, σύμφωνα με μια απογραφή που έγινε αποκαλύφθηκε ότι στον Καναδά υπήρχαν σχεδόν 20.000 άτομα τα οποία ισχυρίζονταν ότι ανήκαν στη θρησκεία των Jedi η οποία βασιζόταν στις ταινίες Star Wars. Υπήρχαν και κάποιοι βέβαια οι οποίοι αστειεύονταν αλλά κάποιοι άλλοι υπερασπίζονταν θερμά τη θρησκεία τους.

3. Οι αιρέσεις δεν είναι απαραιτήτως θρησκευτικές

Υπάρχουν και αιρέσεις που δεν βασίζονται σε κάποια θρησκευτική ιδεοληψία αλλά σε φιλοσοφίες ή άλλου είδους πρακτικές. Παραδείγματος χάρη, μια γυναίκα πέθανε μετά από κάποιο πείραμα εφίδρωσης σε μια ομάδα προσωπικής ανάπτυξης η οποία είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας αίρεσης και λειτουργούσε ως κέντρο αυτογνωσίας.

4. Ο Raël μοιράζει και περίεργα προνόμια

Εάν πάρουν τη "χρυσή κορδέλα" οι άγγελοι του Raël έχουν πλέον το "προνόμιο" να έχουν σεξουαλικές σχέσεις αποκλειστικά με τον προφήτη ή/και μεταξύ τους.

5. Υπάρχουν και κάποιοι γκουρού αιρέσεων που νομίζουν ότι είναι χειρουργοί


Τα μέλη της αίρεσης του Roch “Moïse” Thériault υπέστησαν φρικιαστικά βασανιστήρια, μεταξύ αυτών και ακρωτηριασμούς από έναν ερασιτέχνη χειρουργό, τον ίδιο τον Roch Thériault ο οποίος ακρωτηρίασε ένα χέρι, αφαίρεσε σεξουαλικά όργανα και έντερα προκαλώντας το θάνατο σε ένα μέλος της οργάνωσης.

6. Η εκκλησιά ενάντια στην ανθρώπινη ζωή


Σύμφωνα με την Εκκλησία για την Ευθανασία, η ανθρώπινη ζωή είναι η μεγαλύτερη απειλή για το περιβάλλον. Οι επικεφαλής της αίρεσης καλούν τα μέλη να μην αναπαράγονται, να καταφεύγουν σε αμβλώσεις, αυτοκτονίες, κανιβαλισμό και σοδομισμό.

7. Η μεγαλύτερη ομαδική αυτοκτονία έγινε στη Γουιάνα

Υπήρξαν αρκετές αιρέσεις που έγιναν πρωτοσέλιδα εξαιτίας των ομαδικών αυτοκτονιών των μελών τους. Εκείνη του Τάγματος του Ναού του Ήλιου είναι η πιο γνωστή αλλά η πιο τραγική ήταν εκείνη που οργάνωσε ο Τζιμ Τζόουνς. Το 1978 στην Γουιάνα 914 μέλη της οργάνωσης αυτής αυτοκτόνησαν παίρνοντας δηλητήριο ενώ υπήρχαν και 260 παιδιά μεταξύ τους.

8. Μια αίρεση οδήγησε στη θυσία 500 μελών


Έχοντας προβλέψει το τέλος του κόσμου, οι αρχηγοί του Κινήματος της Αποκατάστασης των Δέκα Εντολών του Θεού οργάνωσαν το μακελειό 500 από τα μέλη της οργάνωσης θυσιάζοντάς τα στη φωτιά της Ουγκάντα το 2000.

9. Οι αιρέσεις δεν αποτελούν ελαφρυντικό για βιασμό

Ένα μέλος της Αποστολής του Αγίου Πνεύματος επιχείρησε να πείσει το δικαστή ότι δεν έφταιγε για τον βιασμό της γυναίκας του ισχυριζόμενος ότι η αίρεση τον προέτρεπε να αισθάνεται ανώτερος από τις γυναίκες. Ο δικαστής δεν πείστηκε βεβαίως.

10. Μια αίρεση για μακαρονάδες


Η συγκεκριμένη ομάδα δημιουργήθηκε στις ΗΠΑ ως αντίδραση στα θρησκευτικά δικαιώματα και ονομάστηκε Η Εκκλησία του Τέρατος του Ιπτάμενου Μακαρονιού με επικεφαλής τον R’Amen. Τα μέλη της οργάνωσης φορούν σουρωτήρια στο κεφάλι τους και διεκδικούν το δικαίωμα να τα φορούν και σε φωτογραφίες ταυτότητας ή αδειών οδήγησης.

11. Μια αίρεση που προωθούσε την παιδοφιλία

Τη δεκαετία του '70, η αίρεση The Family ήταν γνωστό ότι προωθούσε την "αγία" πορνεία και την παιδοφιλία. Οι γυναίκες πιστές έπρεπε να είναι αμφισεξουαλικές εάν ήταν παρών κάποιος άνδρας. Η αίρεση διαλύθηκε μετά από επίσημες καταγγελίες αλλά έχει αναβιώσει πρόσφατα με το όνομα The Family International.

12. Μια αίρεση πείθει τους πιστούς της να τρώνε σκουπίδια

Η αίρεση Brethren με επικεφαλής τον Jim Roberts ενθαρρύνει τους πιστούς της να μην εργάζονται και να τρώνε από τα σκουπίδια.

13. Η Σαϊεντολογια υποτίθεται ότι ήταν απλώς μια ψυχοθεραπεία

Στις αρχές η Εκκλησία της Σαϊεντολογιας δεν είχε θρησκευτικές αναφορές. Ο ιδρυτής της, ο L. Ron Hubbard, ήλπιζε ότι η "διανοητική", η θεραπεία συναισθηματικής υγείας που είχε εφεύρει θα αναγνωριζόταν κάποτε από την ιατρική επιστήμη.

14. Κάποιες αιρέσεις βασίζονται στον ρατσισμό


Η Εκκλησία του Δημιουργού ιδρύθηκε το 1973 από τον Αμερικανό Ben Klassen, και δεν πιστεύει σε κάποιο θεό. Λατρεύει τη "λευκή φυλή". Όλα τα μέλη της, τα οποία ανήκουν φυσικά στη συγκεκριμένη φυλή, θεωρούνται δημιουργοί.

15. Ο ναρκισσισμός έχει όνομα


Είναι γνωστό ότι οι επικεφαλής τέτοιου είδους αιρέσεων είναι ναρκισσιστές. Οι πιστοί της Αποστολής του Αγίου Πνεύματος παίρνουν ονόματα που σχετίζονται με το όνομα του αρχηγού, του Eugène Richer La Flèche. Μια μητέρα ζήτησε να αλλάξει τα ονόματα των παιδιών της και τα ονόμασε Eugène Emmanuël, Eugénie, Fléchère, Laflèche-Raphaël, Richer, και Richère.

16. Μια εκκλησία που υποστηρίζει το copy - paste

Η εκκλησία Kopimism ιδρύθηκε στη Σουηδία το 2010 και πιστεύει στην ελεύθερη διακίνηση των πληροφοριών. Η συγκεκριμένη σέκτα θεωρεί την πνευματική ιδιοκτησία βλασφημία και την αντιγραφή θείο έργο. Ως εκ τούτου, οι πιστοί της μπορούν να αντιγράφουν και να χρησιμοποιούν ελεύθερα το πνευματικό έργο των άλλων.

17. Η Σαϊεντολογια είναι κατά της ψυχιατρικής

Η Εκκλησία της Σαϊεντολογιας είναι αντίθετη με την ψυχιατρική σε τέτοιο σημείο ώστε ίδρυσε μουσείο το οποίο ονομάζεται Ψυχιατρική: Η βιομηχανία του θανάτου. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πληροφορίες που υπάρχουν στο μουσείο μόνο αντικειμενικές δεν θα είναι.

18. Ο Πρίγκιπας Φίλιππος θεωρείται θεός

Μια κοινότητα στο νησί Τάνα του Ειρηνικού πιστεύει στον Πρίγκιπα Φίλιππο, τον σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ από όταν επισκέφθηκε το νησί το 1974. Οι κάτοικοι του νησιού πιστεύουν ότι είναι η επανενσάρκωση του θεού και ότι είναι ο δημιουργός της λευκής φυλής.

19. Υπάρχουν αιρέσεις που είναι πιο ψυχεδελικές από άλλες

Η αίρεση Universe People, πιστεύει στην ύπαρξη εξωγήινων οι οποίοι έχουν ένα σχέδιο εκκένωσης της Γης. Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η ψυχεδελική φαντασία τους η οποία μοιάζει να έχει βγει από διαφήμιση του '90.

20. Μια αίρεση που πιστεύει ότι οι Μαύροι είναι εξωγήινοι


Η συγκεκριμένη αίρεση είναι ένα κίνημα παθιασμένο με την Αρχαία Αίγυπτο και πιστεύει ότι οι Μαύροι είναι στην πραγματικότητα απόγονοι εξωγήινων και άρα ανώτεροι από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Η παράξενη αυτή αίρεση εδρεύει στο Μπρούκλιν και λέγεται ότι έχει επηρεάσει κάποιους ράπερ όπως ο Afrika Bambaataa και ο De La Soul.

Πηγή msn.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου