Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Εντυπωσιακοί παράξενοι αστερίες του βυθού!


Οι αστερίες είναι εντυπωσιακά πλάσματα του βυθού της θάλασσας και αποτελούνται από πολλά και διαφορετικά είδη. Με διαφορετικές μορφές, μεγέθη και χρώματα μπορεί κάποιος να τους χαζέψει είτε κοντά σε κάποια ακτή είτε ακόμα και σε μεγάλα βάθη μέσα στη θάλασσα.



Και ενώ πολύ από εμάς έχουμε τους αστερίες στο μυαλό μας απλώς σαν όμορφα πλάσματα της θάλασσας, κάποια είδη είναι άγριοι θηρευτές!

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν μας αποκαλύπτουν μερικά από τα όμορφα, παράξενα και εντυπωσιακά είδη αστερίων από όλο τον κόσμο.

Leather star

Το συγκεκριμένο είδος συναντάται στη δυτική ακτή της Βόρειας Αμερικής, από την Αλάσκα μέχρι και το Μεξικό. Δε ζει σε μεγάλα βάθη και τρέφεται από φύκια μέχρι σφουγγάρια της θάλασσας.


Morning sun star

Oι αστερίες αυτού του είδους ανήκουν στην κατηγορία των άγριων θηρευτών. Διαθέτουν από 8 έως 16 βραχίονες και συνήθως έχουν χρώμα κόκκινο ή πορτοκαλί. Ζουν στο βόρειο Ειρηνικό, από την Ιαπωνία έως τη Σιβηρία και από τις ακτές της Βόρειας Αμερικής μέχρι την Καλιφόρνια.


Sunflower star

Οι συγκεκριμένοι αστερίες είναι οι μεγαλύτεροι στον κόσμο, φτάνοντας σε μήκος το 1 μέτρο και διαθέτοντας 16-24 βραχίονες. Ζουν κυρίως σε περιοχές κατά μήκος της ακτής της Βόρειας Αμερικής.


Pink short spined star

Ακόμη και οι αστερίες φαίνονται πιο χαριτωμένοι όταν είναι ροζ! Οι συγκεκριμένοι ροζ αστερίες μπορεί να ζυγίζουν μέχρι και 1 κιλό. Το είδος αυτό μας είναι γνώριμο ως ένα σημείο, καθώς τέτοιου είδους ήταν ο αστερίας στο κινούμενο σχέδιο Μπομπ ο Σφουγγαράκης.


Granulated sea star

Οι αστερίες granulated είναι παχείς και συνήθως ζουν σε ρηχά νερά, σε κοραλλιογενείς υφάλους και σε ακτές με βράχια.


Royal starfish

Αυτό το είδος ξεχωρίζει για τα έντονα χρώματά του. Βρίσκεται κυρίως κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Βόρειας Αμερικής και ζει σε βάθος 2 μέτρων.


Bat sea star

Οι αστερίες αυτοί ονομάζονται νυχτερίδες γιατί πολλοί λένε ότι τα πλοκάμια τους μοιάζουν με τα φτερά νυχτερίδας. Μπορεί να έχει από πέντε μέχρι και εννέα πλοκάμια και συναντάται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων από πράσινο μέχρι και πορτοκαλί ή μωβ.


Crown-of-thorns starfish

Αυτές οι σπονδυλικές στήλες που βρίσκονται στο σώμα τους είναι δηλητηριώδεις και βοηθούν στο να πιάνουν τα θύματά τους. Ζουν από την Ερυθρά Θάλασσα μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό και από τον Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι τη δυτική ακτή της Κεντρικής Αμερικής. Θεωρούνται ως ένα από τα μεγαλύτερα είδη αστερίων του κόσμου.


Pacific blood star

Οι αστερίες pacific blood ένα από τα πιο μικρά και λεπτά είδη που τρέφονται με σφουγγάρια και βακτήρια. Χαρακτηρίζονται από αυτό το κόκκινο χρώμα του σώματός του, που είναι πιο έντονο από ότι σε οποιοδήποτε άλλο είδος.


Egyptian sea star

Οι αιγυπτιακοί αστερίες βρίσκονται κατά μήκος των ακτών της ανατολικής Αφρικής και της Μαδαγασκάρης και σε όλο το σώμα τους έχουν αγκάθια. Ζουν σε βάθη περίπου 5-7 μέτρων. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι η αναγέννηση τμημάτων του σώματός τους που έχουν υποστεί βλάβη.


Πηγή doryforos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου