Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Ένα τροπικό δάσος βυθισμένο κάτω από το νερό και το μικρότερο ενυδρείο στον κόσμο


Η σημερινή ανάρτηση αφορά δυο διαφορετικά θέματα με κοινό στοιχείο το νερό:



Μία ματιά στο παρακάτω βίντεο θα μπορούσε να σας κάνει να πιστέψετε ότι πρόκειται για ένα τεράστιο ενυδρείο ψαριών. Αντ ‘αυτού, πρόκειται για ένα πραγματικό μονοπάτι ενός τροπικού δάσους, βυθισμένο κάτω από το νερό.

Οι ασυνήθιστες εικόνες καταγράφηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα έπειτα από τις έντονες βροχές που πλημμύρισαν το Ρίο ντε λα Πλάτα στη Βραζιλία. Κι ενώ θα περίμενε κανείς τέτοιες ακραίες καιρικές συνθήκες να δημιουργήσουν σκηνές χάους από λάσπη, το δάσος Recanto Ecológico Rio da Prata που κυριολεκτικά βυθίστηκε κάτω από νερό, δημιουργεί μοναδικές εικόνες.

Τέτοιες πλημμύρες έχουν συμβεί τρεις φορές τα τελευταία 16 χρόνια. Η στάθμη του νερού είναι κανονικά ένα μέτρο κάτω από τη γέφυρα, ωστόσο μετά τις πλημμύρες το νερό την ξεπέρασε κατά 2 μέτρα. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι το δάσος έγινε… υποβρύχιο σε λίγες μόνο ώρες. Οι έντονες βροχές ξέσπασαν τη νύχτα και μέχρι το πρωί η περιοχή ήταν εντελώς μεθυσμένη.



Στο επόμενο θέμα έχουμε τον Ρώσο Anatoly Konenko, ο οποίος ασχολείται με την κατασκευή μικρογραφιών για περισσότερα από 10 χρόνια. Το πιο πρόσφατο επίτευγμά του είναι το μικρότερο ενυδρείο στον κόσμο.

Είναι ένα πλήρως λειτουργικό ενυδρείο με διαστάσεις 30 x 24 x 14 mm. Το περίβλημά του είναι κατασκευσαμένο από συνθετικό γυαλί, στο βυθό περιέχει ζωντανή άλγη και φυσικά πραγματικά ψάρια. Περιέχει πέντε ψάρια του είδους danio rerio, το μέγεθος των οποίων δεν ξεπερνά τα 4 mm.



Πηγή perierga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου