Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Τα 10 πιο ακριβά τεύχη comic στον κόσμο!


Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν φανατικοί συλλέκτες των κόμικ σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα ποιός από εμάς δεν έχει στο σπίτι του έστω κάποια ελάχιστα τευχάκια φυλαγμένα? Αν όμως ανήκετε στην κατηγορία των μανιωδών συλλεκτών τότε σίγουρα θα θέλετε σαν τρελοί οι παρακάτω τίτλοι να εμπλουτίσουν την συλλογή σας. Δείτε παρακάτω την λίστα με τα 10 πιο ακριβά τεύχη ξεκινώντας από το πιο ''φθηνό'' και άμα κατά τύχη διαθέτε κάποιο από αυτά και δεν το ξέρατε τότε σήμερα μάλλον είναι η τυχερή σας μέρα!


10. Fantastic Four #1
Αξία: 279,000$


Περί τίνος πρόκειται? Δημιουργήθηκε ως απάντηση στην μεγάλη επιτυχία που έκανε εκείνη την περίοδο η Justice League of America της DC και έτσι η Marvel έφερε στην ζωή τον Human Torch, τον Mr. Fantastic, την Invisible Woman και τον The Thing. Οι δημιουργοί της επιτυχίας δεν είναι άλλοι από τον Stan Lee και τον Jack Kirby. Ο λόγος που το κάνει τόσο ακριβό είναι ότι για πρώτη φορά καταφέρνουν να συνεργαστούν όλοι μαζί ενάντια στον κοινό εχθρό!

9. Action Comics #7
Αξία: 404,000$


Στο 7ο μόλις τεύχος της σειράς βλέπουμε ότι είναι κιόλας η δεύτερη φορά που η Lois Lane κινδυνεύει και χρειάζεται να επέμβει ο Superman για να την σώσει. Επίσης στην καθημερινή του ζωή ο Clark Kent πέφτει θύμα εκφοβισμού από έναν συνάδελφό δημοσιογράφο όμως καταφέρνει να απαλλαγεί από αυτόν. Παρόλο που δεν υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στο τεύχος αυτό-φανταστείτε ότι ο Superman ούτε κάν έχει αρχίσει να πετάει ακόμα- το τεύχος αυτό έχει μεγάλη αξία και αυτό γιατί είτε λόγω της πολύ ενδιαφέρουσας ιστορίας του είτε απλά η τιμή του απογειώθηκε κάπου κάποτε σε κάποια δημοπρασία από μανιώδεις συλλέκτες που κάναν συνέχεια προσφορές προκειμένου να είναι αυτοί που θα το αποκτήσουν!

8. Amazing Fantasy #15
Αξία: 407,000$


Το τελευταίο τεύχος μια προβληματικής ανθολογίας που στο παρελθόν έφερε τον τίτλο Amazing Adult Fantasy. Οι πωλήσεις για το συγκεκριμένο τεύχος ήταν ιδιαίτερα υψηλές όμως και πάλι δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει το τέλος του κόμικ. Παρόλα αυτά ο Spiderman πήρε τον δικό του τίτλο κόμικ, το γνωστό σε όλους μας Amazing Spiderman 7 μήνες μετά. Ο λόγος που έχει τόσο μεγάλη αξία είναι ότι αν και ο κόσμος χλεύαζε τον Peter Parker, τον συνεσταλμένο έφηβο, ήταν η πρώτη φορά που θαύμασαν και αγκάλιασαν τον Spiderman!!

7. Batman #1
Αξία: 440,000$


Μπορεί να μην είναι η πρώτη εμφάνιση του Batman, όμως είναι η πρώτη του εμφάνιση με δικό του τίτλο κόμικ ο οποίος έφερε μαζί του νέο και πολύ σημαντικό υλικό! Γιατί είναι τόσο πολύτιμο? Γιατί μας δίνει τις πρώτες ιστορίες και περιπέτειες με τον Joker και την Cat( την γνωστή σε όλους μας Catwoman) και πραγματικά αποτελεί έκπληξη ότι δεν είναι πιο ψηλά στην λίστα!

6. All American Comics #16
Αξία: 478,000$


Ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο τεύχος αγγίζει αυτή την τιμή είναι ότι εμφανίζεται για πρώτη φορά ο Alan Scott, o πρώτος που πιστώθηκε το όνομα και τις δυνάμεις του Green Lantern. Ο κόσμος τον αγκάλιασε αμέσως και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής χωρίς μεγάλη προσπάθεια!

5. Marvel Comics #1
Αξία: 499,000$


O Human Torch που κάνει την εμφάνισή του σε αυτό το τεύχος δεν είναι ο γνωστός από τους Fantastic Four. Στην πραγματικότητα δεν είναι κάν άνθρωπος αλλά android!! Παρόλα αυτά ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο πολύτιμο είναι ότι το τεύχος αυτό αποτέλεσε την αρχή για την δημιουργία μεγαθηρίων της Marvel που έγραψαν την δική τους ιστορία!

4. Detective Comics #1
Αξία: 535,000$


Το πρώτο τεύχος της ανθολογίας που μετά από δύο χρόνια θα γεννήσει τον Σκοτεινό Ιππότη, τον υπερήρωα που θα έρθει να βάλει την δική του υπογραφή στον χώρο των κόμικς. Στο τεύχος αυτό δεν υπάρχει τίποτα το σπουδαίο και το αξιοπερίεργο ο λόγος όμως που το κάνει τόσο ακριβό είναι ότι το Detective Comics αποτέλεσε ουσιαστικά την αρχή της αυτοκρατορίας της DC!

3. Superman #1
Αξία: 715,000$


Στην πραγματικότητα αυτό το τεύχος δεν είναι τίποτα παραπάνω από μαι ανακύκλωση τεσσάρων ιστοριών του Superman από το Action Comics. Φυσικά αυτό όμως αποτέλεσε την έναρξη ενός καταιγισμού ιστοριών με πρωταγωνιστή τον Superman και ο λόγος και μόνο ότι είναι το πρώτο τεύχος που βλέπουμε τον υπερήρωα να έχει τον δικό του τίτλο κόμικ, αρκεί για να εκτοξεύσει την τιμή στα 715,00 $!!

2. Detective Comics #27
Αξία: 2.570.000$


Τα λόγια είναι περιττά εδώ. Η πρώτη εμφάνιση του Batman είναι πλέον γεγονός! Αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια τεύχη και δεν προκαλεί καθόλου εντύπωση ότι η τιμή του έχει φτάσει τόσο ψηλά!

1. Action Comics #1
Αξία: 2.890.000$


Και κάπως έτσι εμφανίστηκε στην ζωή μας ο Superman. Οι πρώτες ιστορίες για τον ''υπεράνθρωπο'' είναι γεγονός. Στο τεύχος αυτό μπορεί να μην γίνεται καμία αναφορά στον Krypton, όμως γίνεται ξεκάθαρο ότι ο χαρακτήρας αποστελλεται στην Γη από τον πατέρα του από έναν ''μακρινό πλανήτη'', μεγαλώνει σε ορφανοτροφείο, ανακαλύπτει ότι έχει υπερδυνάμεις, μεγάλη ταχύτητα και ότι μπορεί να πηδήξει υπερβολικά ψηλά (δεν πετάει ακόμη). Ως ενήλικας λύνει το μυστήριο μιας δολοφονίας, σώζει την Lois Lane από gangsters και όλα αυτά μέσα σε μόλις 13 σελίδες! Ο πραγματικός λόγος που αγγίζει τα 3.000.000 δολλάρια αυτό το τεύχος όμως είναι ότι υπάρχουν λιγότερα από 100 αντίτυπα σε όλοκληρο τον κόσμο γι'αυτό για ξαναρίξτε μια ματιά στην συλλογή σας... Ποτέ δεν ξέρετε!!!

Πηγή comicorama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου