Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Τα μεγαλύτερα λάθη του Google Maps που έχουν αναστατώσει τους ταξιδιώτες


Όλοι έχουμε πετύχει «λαθάκια» στο Google Maps, που μας βοηθά πάντα να φτάσουμε στον προορισμό μας. Τι γίνεται, όμως, όταν αυτά τα… λαθάκια είναι λίγο μεγαλύτερα και μας πετυχαίνουν σε ταξίδι; Ας δούμε μερικά, όπως τα κατέγραψε το list25.com.



Υποβρύχιο τούνελ, Νορβηγία

Με την καθοδήγηση του Google Maps, ένας τούρκος ποδηλάτης «έκλεισε» ένα υποβρύχιο τούνελ 7 χιλιομέτρων στη Νορβηγία για 30 λεπτά, καθώς δεν ήταν ασφαλές για ποδηλάτες. Οι Αρχές, μάλιστα, προχώρησαν σε αποστολή διάσωσης για να τον βρουν και να τον απομακρύνουν από την περιοχή.

Γκραντ Κάνυον, ΗΠΑ


Η 24χρονη Amber Vanhecke χρησιμοποίησε το Google Maps για να φτάσει και να περιηγηθεί στο περίφημο φαράγγι των Ηνωμένων Πολιτειών. Δυστυχώς, όμως, την οδήγησε σε λάθος δρόμο, αφήνοντάς την στη μέση του πουθενά, χωρίς βενζίνη. Το τηλέφωνό της δεν δούλευε, ενώ την ίδια στιγμή οι προμήθειές της σε φαγητό και νερό ήταν λιγοστές. Η ίδια πίστευε ότι θα πεθάνει εκεί και τραβούσε αποχαιρετιστήρια βίντεο, αλλά ευτυχώς έπειτα από 119 ώρες, σώθηκε.

Rowlett, Τέξας

To 2016, η Lindsay Diaz έζησε μια αρκετά δυσάρεστη εμπειρία: καθώς έφτανε σπίτι της, διαπίστωσε ότι είχε γκρεμιστεί. Όχι δεν επρόκειτο για σεισμό ή κάποια άλλη φυσική καταστροφή, αλλά για λάθος καταχώρηση στο Google Maps που οδήγησε την εταιρία κατεδαφίσεων Billy L Nabors Demolition να το κατεδαφίσει.

Χριστός Λυτρωτής



Η Natalia Lorena Cappetti από την Αργεντινή, ο σύζυγός της και ένα ακόμη ζευγάρι χρησιμοποίησαν Google Maps για να φτάσουν στο περίφημο άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Αντ’ αυτού, όμως, το Google Maps τους πήγε στο Morro Dos Prazeres, μια πολύ επικίνδυνη φτωχογειτονιά, όπου περνόντας από πιστολίδι, η Cappetti πυροβολήθηκε στην πλάτη.

Sunrise, Φλόριντα

Το 2010, το Google Maps έσβησε μια ολόκληρη πόλη από τον χάρτη, την Sunrise στη Φλόριντα. Αν, μάλιστα, πληκτρολογούσε κάποιος την πόλη στο Google Maps τον έστελνε στη Sarasota της Φλόριντα. Το περίεργο είναι ότι δεν πρόκειται για μια μικρή πόλη, αλλά για μια περιοχή 90 χιλιάδων κατοίκων, με ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο, ομάδα χόκει και μια από τις πρώτες πόλεις που φιλοξένησε κατάστημα ΙΚΕΑ στην πολιτεία.

Borgarfjörður, Ισλανδία


Το ισλανδικό χωριό Borgarfjörður παρουσίασε αύξηση στον τουρισμό του, όταν το Google Maps έστελνε κατά λάθος εκεί όσους αναζητούσαν τις αγροικίες του Svignaskarð, το οποίο βρίσκεται περίπου 8 χιλιόμετρα βόρεια του Borgarfjörður.

Βράχος Preikestolen


Για ένα διάστημα, οι τουρίστες που έψαχναν τον απότομο βράχο Preikestolen στο Ryfylke της Νορβηγίας έρχονταν αντιμέτωποι με μια έκπληξη, αν χρησιμοποιούσαν το Google Maps για να φτάσουν εκεί. Αντί για την επιθυμητή τοποθεσία, η εφαρμογή τους έστελνε στο Fossmork, ένα μικρό νορβηγικό χωριό 30 χιλιόμετρα μακριά. Αποτέλεσμα; Το χωριό γέμιζε με δεκάδες μίνι λεωφορεία με τουρίστες που έψαχναν απεγνωσμένα τον βράχο.

Jura, Σκωτία




Μαζί με την πόλη Sunrise στη Φλόριντα, άλλο ένα μέρος εξαφανίστηκε από τους χάρτες της Google: το σκωτσέζικο νησί Jura. To 2013, χρήστες παρατήρησαν ότι το νησί δεν υπήρχε και επικοινώνησαν με τη Google. Οι υπεύθυνοι παραδέχτηκαν το λάθος και το διόρθωσαν.

Jakarta, Ινδονησία


Σύμφωνα με τους κατοίκους, η χρήση του Google Maps δυσχεραίνει το ταξίδι στην περιοχή. Από ντελιβεράδες, μέχρι τουρίστες, όλοι έχουν αναφέρει ότι ή θα τους βγάλει σε διαφορετικό σημείο από αυτό που ψάχνουν ή ότι δεν περιλαμβάνει τα απαραίτητα δρομάκια για μια πιο σύντομη διαδρομή.

Εστιατόριο Serbian Crown, ΗΠΑ


To Serbian Crown υπήρξε εστιατόριο ευρωπαϊκής κουζίνας στις Ηνωμένες Πολιτείες για 40 χρόνια, το οποίο αναγκάστηκε να διώξει το προσωπικό και να κλείσει, όταν έχασε το 75% της πελατείας του σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο λόγος μείωσης της πελατείας ήταν ότι είχε καταχωρηθεί λανθασμένα στο Google Maps ως κλειστό το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα, τρεις από τις πιο καλές ημέρες του. Οι δικηγόροι υποπτεύονται, μάλιστα, ότι κάποια άλλη ανταγωνιστική επιχείρηση έκανε σαμποτάζ, ποστάροντας εσφαλμένο ωράριο.

Πηγή clickatlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου