Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Βάλτος στα χρώματα του ουράνιου τόξου: ασυνήθιστο και εντυπωσιακό φαινόμενο


Η φωτογραφία ενός ζευγαριού από έναν περίπατό τους σε δάσος της Βιρτζίνια έγινε viral.



Όταν ο Brent Rossen δημοσίευσε την φωτογραφία της κοπέλας του από έναν βάλτο με τα χρώματα του ουράνιου τόξου στο Reddit, συγκέντρωσε περισσότερα από 120.000 likes σε μόλις 24 ώρες.

«Περπατούσαμε στο δάσος την περασμένη εβδομάδα και για πρώτη φορά είδαμε μια λίμνη- ουράνιο τόξο», είχε γράψει στη λεζάντα της φωτογραφίας. Το ζευγάρι περπατούσε στο First Landing State Park της Βιρτζίνια όταν είδαν το ασυνήθιστο φυσικό φαινόμενο.


Ο Jeff Ripple, που συνήθιζε να διοργανώνει περιπάτους σε λίμνες της Φλόριντα, εξηγεί: «Η λάμψη του ουράνιου τόξου που βρίσκεται σαν λεπτό στρώμα στην επιφάνεια λιμνάζοντος νερού σε βάλτους και έλη είναι αποτέλεσμα των φυσικών ελαίων που απελευθερώνει η αποσύνθεση της βλάστησης ή οι βιολογικές διαδικασίες των αναερόβιων βακτηρίων, τα οποία απελευθερώνουν σίδηρο στο έδαφος».

Όπως λέει ο ίδιος, το νερό χρειάζεται να είναι ακίνητο για μακρές περιόδους προκειμένου να εμφανιστεί το ουράνιο τόξο. «Η κίνηση από την ελαφρά ροή ή τον άνεμο μπορεί να καταστρέψει αυτό το ευαίσθητο στρώμα», προσθέτει, σημειώνοντας πως συνήθως το φαινόμενο εμφανίζεται σε μικρότερες περιοχές.


Ο Michael Hussey λέει πως έχει γίνει μάρτυρας του συγκεκριμένου φαινομένου σε μια λίμνη της πόλης Ταλαχάσι, στη Φλόριντα και πως το βλέπει περίπου κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια, στα μέσα Φεβρουαρίου. «Το έχω δει να συμβαίνει περίπου 10 φορές μέσα σε 40 χρόνια. Είναι πανέμορφο», αναφέρει ο ίδιος.

Στο Instagram πολλοί άνθρωποι έχουν επίσης μοιραστεί φωτογραφίες από το φαινόμενο, όπου το συναντούν, χρησιμοποιώντας το hashtag #rainbowswamp.


Πηγή lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου