Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

10 πανέμορφες πόλεις από ψηλά


Το να περπατάς σε πόλεις και να φωτογραφίζεις κτήρια και μνημεία ενδιαφέροντος σου δίνει μια ιδέα αλλά όχι μια πλήρη άποψη της πόλης. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πως δείχνει το Παρίσι ή το Ντουμπάι από ψηλά; Αν δεν σου έχει περάσει από το μυαλό ή σου έχει περάσει αλλά δεν το έψαξες ποτέ, τότε keep reading… Στο άρθρο μας αυτό μαζέψαμε για σένα 10 υπέροχες θέες πανέμορφων πόλεων, από ψηλά. Έτοιμος να πετάξεις μαζί μας;!


Παρίσι-Γαλλία:
Μα φυσικά! Αγαπάμε τους γαλλικούς προορισμούς, το Παρίσι δε, το κατατάσσουμε στους τοπ. Πόλος έλξης πολλών ταξιδιωτών (συμπεριλαμβανομένων και εμάς…), η γαλλική πρωτεύουσα έχει πολλά να προσφέρει από πλευρά θεάματος, ιστορίας, γεύσης και πολιτισμού. Πανέμορφο σε κάθε του πτυχή, πανέμορφο και από ψηλά.





Νέα Υόρκη-Η.Π.Α.:
Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα. Μητρόπολη της οικονομίας, της μόδας, των τεχνών και άλλων πολλών, μπορεί στα μάτια αρκετών να φαντάζει ως ένα γκρίζο σύμπλεγμα από ουρανοξύστες, έχει όμως και πολλούς φαν. Μια πόλη για όλους, η Νέα Υόρκη, είναι τόσο οργανωμένα δομημένη και φαίνεται άκρως εντυπωσιακή από ψηλά.





Νέο Δελχί-Ινδία:
Πρωτεύουσα της Ινδίας, τεράστια και πολύβουη. Με μια πρώτη επαφή ίσως σε εξουθενώσει αλλά ύστερα θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Επιβλητικά μνημεία, κήποι βγαλμένοι από παραμύθι, υπαίθριες αγορές είναι λίγα από αυτά που θα σου αλλάξουν την αρχική σου γνώμη. Οι παρακάτω φωτογραφίες δε, πιστεύουμε θα σε κάνουν να δεις το Νέο Δελχί με άλλο μάτι.





Βατικανό-Ιταλία:
Το Βατικανό είναι ένα από τα must-visit που οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφτεί κάποιος που βρίσκεται στην Ρώμη. Ανεξάρτητο κρατίδιο δυτικά της ιταλικής πρωτεύουσας, αποτελεί πνευματικό και διοικητικό κέντρο της Καθολικής Εκκλησίας. Επιβλητικό από κοντά, ακόμη πιο επιβλητικό όμως από ψηλά!





Ρίο Ντε Τζανέιρο-Βραζιλία:
Μιας και έρχονται καρναβαλικές μέρες και αφού το Ρίο Ντε Τζανέιρο αποτελεί μητρόπολη του καρναβαλιού (και της σάμπα!!!) δεν θα μπορούσαμε να μην το συμπεριλάβουμε 10-αδα. Όμορφες ακτές, έντονοι άνθρωποι, μια πόλη που θυμίζει για πάντα καλοκαίρι.





Ιάβα/Πραμπανάν-Ινδονησία:
Γενικά από την Ινδονησία αγαπάμε τα πάντα. Από ψηλά, από χαμηλά, από άποψη πολιτισμική, την θεωρούμε προορισμό-διαμάντι! Αυτό το αποδεικνύουν και οι παρακάτω φωτογραφίες από τον ναό Πραμπανάν ο οποίος είναι τοποθετημένος στην πόλη Ιάβα. Ο ίδιος ο ναός μοιάζει μια πόλη από μόνος του και είναι άκρως εντυπωσιακός με την γύρω χλωρίδα να προσθέτει έξτρα ομορφιά.





Ντουμπάι-Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα:
Η επιτομή της χλιδής, η μητρόπολη της πολυτέλειας και κυριολεκτικά ο ορισμός του μεγαλείου. Το μεγαλύτερο από τα 7 Αραβικά Εμιράτα είναι συγκροτημένο από λαμπερούς ουρανοξύστες, γυαλιστερά ογκώδη κτήρια και πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων. Λατρεύουμε το Ντουμπάι και την χλιδή του και η θέα του από ψηλά είναι ένας ακόμη λόγος να το ερωτευτείς.





Άμστερνταμ-Ολλανδία:
Από τις τοπ ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στην λίστα μας για πολλούς λόγους. Η πόλη αυτή έχει τα πάντα. Διασκέδαση, πολιτισμό, coffee shops, ποδήλατα, τουλίπες! Διαπολιτισμικός προορισμός, άκρως διαδεδομένος και αγαπητός την τελευταία δεκαετία. Ακολουθούν φωτογραφίες που θα σε κάνουν να ετοιμάσεις άμεσα βαλίτσες.





Κάννες-Γαλλία:
Πόλη τοποθετημένη στην Κυανή Ακτή, αποτελεί διαμάντι της Νότιας Γαλλίας. Είναι φυσικά γνωστή για το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών που φιλοξενεί κάθε χρόνο καθώς και για τις παραδεισένιες παραλίες της. Φινετσάτη και αισθαντική, μια πόλη για τους celebrity και τους ρομαντικούς!





Κανκούν-Μεξικό:
Το 10 της λίστας. Χαρακτηρίζεται ως η Καραϊβική του Μεξικού και όχι άδικα. Το Κανκούν αποτελεί παραλιακή πόλη στο νοτιοανατολικό Μεξικό που μοιάζει με εξωτικό νησί. Διαθέτει επιβλητικά ξενοδοχεία και καταστήματα και εντυπωσιακό φυσικό και πολιτισμικό πλούτο. ΠΡΟΣΟΧΉ! Οι φωτογραφίες που ακολουθούν θα σε κάνουν να νοσταλγήσεις το καλοκαίρι!



*Photos from AirPano
Πηγή maxmag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου