Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Iστορικές φωτογραφίες με μια άλλη ματιά


Ο φακός βρέθηκε εκεί την κατάλληλη στιγμή για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα...



1. Η αυτοκτονία της Έβελιν Μακ Χέιλ το 1947 θεωρήθηκε από πολλούς ως η πιο σέξυ αυτοκτονία της ιστορίας. Την Πρωτομαγιά του 1947, η 23χρονη Εβελιν Μακ Χέιλ, αφού εγκατέλειψε τον αρραβωνιαστικό της έγραψε ένα σημείωμα: «Είναι πολύ καλύτερα χωρίς εμένα... δεν θα ήμουν καλή σύζυγος για κανέναν» και στη συνέχεια έπεσε από το Empire State Building.



2. Ο Georges Blinds, άνδρας του γαλλικού στρατού χαμογελά μπροστά στο θάνατο και την ομάδα των Ναζί που θα τον εκτελούσε.



3. Ζωγραφίζοντας τον Πύργο του Άιφελ, το 1932.



4. Το πλήθος του κόσμου στο πρώτο φεστιβάλ Γούντστοκ, το 1969. Υπολογίζεται ότι βρέθηκαν περισσότεροι από 400.000 λάτρεις της ροκ και όχι μόνο.



5. Η τελευταία φωτογραφία που διασώζεται από τον Τιτανικό.​



6. Η κατασκευή του Αγάλματος της Ελευθερίας το 1884, στο Παρίσι.



7. Ο αρχηγός της μαφίας, Τζο Μασέρια, βρίσκεται νεκρός στο πάτωμα ενός εστιατορίου στο Μπρούκλιν, κρατώντας έναν άσο μπαστούνι, 1931.



8. Ακροβάτες ισορροπούν στην κορυφή του Empire State Building, το 1934. Για την ιστορία, το Empire State Building έχει 102 ορόφους.



9. Η πρώτη ατομική βόμβα, το 1945.



10. Εργάτης παροχής ηλεκτρισμού δίνει το φιλί της ζωής σε συνάδελφο του, που χτυπήθηκε από δυνατό ρεύμα, το 1967.



11. Το πρώτο πρωινό στη Σουηδία μετά την αλλαγή του τιμονιού από τη δεξιά, στην αριστερή πλευρά. Οι Σουηδοί οδηγοί δεν φαίνεται να έχουν προσαρμοστεί στην αλλαγή.



12. Η τελευταία φωτογραφία του Βλάντιμιρ Ίλιτς Ιουλιάνοφ, πιο γνωστού ως Λένιν. Το 1923 είχε υποστεί 3 εγκεφαλικά επεισόδια και δεν μπορούσε να μιλήσει.



13. Αυστρία, 1938. Εβραία γυναίκα κάθεται σε παγκάκι μόνο για Εβραίους και κρύβει το πρόσωπό της.



14. Ο φωτογραφικός φακός εντοπίζει την τελευταία δημόσια εκτέλεση με γκιλοτίνα το 1939. Θύμα ο Eugen Weidmann.



15. Η Κάθριν Σγουίτσερ η πρώτη γυναίκα που τερμάτισε τον ιστορικό Μαραθώνιο της Βοστώνης προσπαθεί μετ'εμποδίων να ολοκληρώσει τον αγώνα. Διοργανωτές και άλλοι δρομείς προσπάθησαν να την εμποδίσουν, αλλά δεν το κατάφεραν.



Περισσότερες φωτογραφίες athensvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου