Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Δέκα από τα πιο ασυνήθιστα παγωτά!

Παγωτό Tacos

Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα παγωτό το καλοκαίρι, ή τουλάχιστον θα το έκανε πολύ δύσκολα. Πέρα από τα συνηθισμένα παγωμένα επιδόρπια, οι ζαχαροπλάστες ανά τον κόσμο δημιουργούν μοναδικά παγωτά σε σχήματα, σχέδια και σερβίρισμα, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιούν ξεπερνούν πολλές φορές τις προσδοκίες μας. Η φαντασία κυριαρχεί στα παγωτά που θα δείτε στη συνέχεια που κερδίζουν αρχικά τις εντυπώσεις και μετά το στοίχημα της γεύσης…



1. Παγωτό Tacos

Το κατάστημα της Καλιφόρνιας Sweet Cup δημιούργησε ένα πολύχρωμο παγωτό που το σερβίρει μέσα σε tacos.

2. Kakigōri


Είναι ένα δημοφιλές ιαπωνικό επιδόρπιο φτιαγμένο από πάγο με σιρόπι. Σερβίρεται από το 1869 και οι γεύσεις του περιλαμβάνουν φράουλα, κεράσι, λεμόνι, πράσινο τσάι, σταφύλι, πεπόνι, δαμάσκηνο κ.λπ.


3. Παγωτό Λουλούδι


Εδώ το σερβίρισμα είναι που μετράει, αφού σε ένα χωνάκι παγωτό δημιουργείται ένα πολύχρωμο λουλούδι, το οποίο κερδίζει τις εντυπώσεις.


4. Σάντουιτς μακαρόν


Κρέμα παγωτό τοποθετείται ανάμεσα σε μακαρόν και δημιουργεί μια διπλή απόλαυση.


5. Μαύρο παγωτό


Ονομάζεται «παγωτό goth» και σερβίρεται στο Λος Άντζελες από το κατάστημα Little Damage. Η επίσημη γεύση του παγωτού είναι αμύγδαλο και το μαύρο χρώμα του οφείλεται στον ενεργό άνθρακα.


6. Παγωτό Burrito


Διατίθεται από το κατάστημα Sugar Sugar στο Οντάριο. Αποτελείται από τρεις κουταλιές παγωτού που ψεκάζονται με διάφορα χρώματα και στη συνέχεια τυλίγεται σε καραμέλα.


7. Παγωτό Γαλαξίας


Το παγωτό Galaxy είναι ένα ξυλάκι που πάνω στην επικάλυψή του αναπτύσσεται ένας μικρός γαλαξίας με χρώματα ζαχαροπλαστικής.


8. Παγωτό Σπαγγέτι


Ένα βουνό από… παγωμένα μακαρόνια που καλύπτονται από κόκκινη σάλτσα βύσσινο ή κεράσι έρχεται από τη Γερμανία, ενώ κάθε χρήστης μπορεί να επιλέξει κρέμα σοκολάτας ή άλλο φρούτο για να απολαύσει τη… μακαρονάδα του!


9. Φωσφοριζέ παγωτό


Ο Charlie Francis δημιούργησε ένα παγωτό που λάμπει όταν το γλείφεις και κοστίζει 200 δολάρια το χωνάκι!


10. Παγωτό που δεν λιώνει


Δεν θα ήταν ωραίο αν μπορούσαμε να απολαύσουμε ένα ωραίο, δροσιστικό παγωτό μια καλοκαιρινή μέρα χωρίς να στάζει στα χέρια μας; Λοιπόν, χάρη στο παγωτό Gastronaut, τώρα μπορείτε! Σε αντίθεση με το κανονικό παγωτό, αυτό δεν λιώνει στο χέρι αλλά στο στόμα μόλις το δαγκώσει κάποιος, ενώ η κρεμώδης υφή του είναι χαρακτηριστική.

Πηγή perierga

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου