Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Οι πιο εντυπωσιακοί λαβύρινθοι του κόσμου!


Το να χάνεσαι έχει πλάκα…

Ξεχάστε τους χάρτες και τα GPS, μερικές φορές οι καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες έρχονται όταν χανόμαστε. Οι πιο εντυπωσιακοί λαβύρινθοι του κόσμου περιλαμβάνουν λαβύρινθους από πάγο και δεντροστοιχίες. Από τότε που οι αρχαίοι Κρήτες και Αιγύπτιοι κατασκεύασαν τους πρώτους λαβύρινθους, αυτές οι διαδρομές συναρπάζουν και ψυχαγωγούν τους ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο...



Λαβύρινθος Longleat, Wiltshire, Αγγλία


Με 1,75 μίλια μονοπατιών για να χαθείτε μέσα και σχηματισμένος από δεντροστοιχίες 16.000 αγγλικών πουρναριών.


Bishop's Palace Garden, Πορτογαλία


Ο λαβυρινθώδης κήπος Castelo Branco αξίζει να χαθείτε μέσα του, με το εκπληκτικό του μπαρόκ σχεδιασμό.


Κήπος Glendurgan, Κορνουάλη, Αγγλία


Χαθείτε σε έναν περίπατο μέσα στις τρεις κοιλάδες του λαβύρινθου του κήπου του Glendurgan, που κρύβει μια μικρή ξύλινη καλύβα στο κέντρο του.


Μουσείο Van Gogh, Άμστερνταμ, Ολλανδία


Η ατραξιόν αυτή είναι κοσμημένη με ένα λαβύρινθο 125.000 ηλίανθων, που βοήθησε στον εορτασμό του ανοίγματος της νέας εισόδου του μουσείου.


Φυτεία ανανά Dole, Χαβάη


Ο εμπνευσμένος από φρούτα αυτός λαβύρινθος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει 2,5 μίλια μονοπατιών γεμάτα από 14.000 πολύχρωμα χαβανέζικα λουλούδια, με επίκεντρο ενα γιγάντιο ανανόδεντρο.


Parc del Laberint D'Horta, Βαρκελώνη, Ισπανία


Φτιαγμένη από 2460 πόδια προσεκτικά κομμένων κυπαρισσιών, η είσοδος του λαβύρινθου κοσμείται από ένα μαρμάρινο ανάγλυφο της Αριάδνης και του Θησέα, ενώ στο κέντρο υπάρχει άγαλμα του Θεού Έρωτα.


Le Labyrinthe des Sortileges, Ribeauville, Γαλλία


Αγιόκλημα, γιασεμί και αναρρηχητικά τριαντάφυλλα είναι λίγα από τα φυτά που φτιάχνουν τη διακόσμηση αυτού του λαβύρινθου.


Hatfield House, Hertfordshire


Ο μαγικός κήπος Sunken Knot έχει ένα μικρό αλλά όμορφο λαβύρινθο, κατασκευασμένο από δεντροστοιχίες πυξών.


Reignac sur Indre, Touraine, Γαλλία


Κάθε χρόνο, ένας λαβύρινθος από καλαμπόκι ή ηλίανθους αναδύεται από το έδαφος την καλοκαιρινή περίοδο, παρέχοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα χέρια τους προσπαθώντας να λύσουν το κυκλικό παζλ.


Villa Pisani, Stra, Veneto, Ιταλία


Ο διάσημος αυτός λαβύρινθος σχεδιάστηκε το 1720 από τον Girolamo Frigimelica. Ο τοπικός θρύλος αναφέρει ότι ήταν τόσο απαιτητικός, που ακόμα κι ο Ναπολέων χάθηκε όταν ζούσε στη βίλα αυτή.


Kids Park Ice Maze, Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γλυπτικής Πάγου


Οι καλλιτέχνες του διαγωνισμού αυτού δέχτηκαν τις «περιποιήσεις» του κρύου ελικώδους λαβύρινθου που ήταν φτιαγμένος από πάγο.


Λαβύρινθος αραβοσίτου Top Pearcy's, York, Αγγλία


Ένας αγρότης αποφάσισε να μετατρέψει το δικό του λαβύρινθο σε μαγική εμπειρία, δημιουργώντας δυο πορτραίτα του Harrry Potter στο χωράφι του.


Λαβύρινθος καλαμποκιού Great Vermont, Βόρειο Danville, Vermont


Οι επισκέπτες που δοκίμασαν το λαβύρινθο της φάρμας αυτής, έπρεπε να ξεφύγουν από δεινόσαυρους που ήταν φτιαγμένοι στο κέντρο. Κατά μέσο όρο, οι επισκέπτες χρειάζονται τρεις ώρες για να τον ολοκληρώσουν.


Λαβύρινθος Traquair House, Innerleithen, Σκοτσέζικα σύνορα


Οι επισκέπτες που δοκίμασαν αυτό τον περίπλοκο λαβύρινθο το Πάσχα, έλαβαν ως δωράκι 5.500 μίνι αυγά, κρυμμένα στους φράκτες από θάμνους.


Φάρμα Richardson Adventure, Illinois


Πάνω από 70.000 άτομα μαζεύονται κάθε χρόνο για να δοκιμάσουν τον ετήσιο λαβύρινθο της Adventure Farm, με το λαβύρινθο αυτής της χρονιάς να εορτάζει την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Stanley Cup από την ομάδα των Chicago Blackhawks.


Πηγή design magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου