Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Ανασκόπηση εβδομάδας Νο1


Η πρώτη μας ανασκόπηση για αυτή την χρονιά περιλαμβάνει:


Χρήσιμες πληροφορίες για τη χρήση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Από την 1η Φεβρουαρίου 2017 έχει ήδη ξεκινήσει η σταδιακή εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα Λεωφορεία, Τρόλεϊ και τη Γραμμή 1 του Μετρό (Ηλεκτρικός) και Τραμ, ενώ από τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 θα είναι λειτουργικό το έργο και στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό, δηλαδή για όλο το σύστημα του ΟΑΣΑ.
Το νέο, εύκολο και έξυπνο ηλεκτρονικό εισιτήριο θα είναι διαθέσιμο σε δύο τύπους: το πολλαπλό εισιτήριο, AΤΗ.ΕΝΑ Τicket και την έξυπνη κάρτα AΤΗ.ΕΝΑ Card.
Κατά την τρέχουσα περίοδο προσαρμογής, θα συνυπάρχουν τόσο η ηλεκτρονική όσο και η χάρτινη μορφή εισιτηρίων και καρτών, ενώ η ένταξη όλων των τύπων κομίστρου στο νέο σύστημα θα γίνεται σταδιακά, προκειμένου οι επιβάτες να έχουν τον κατάλληλο χρόνο να εξοικειωθούν με τις νέες δυνατότητες και τα οφέλη που αυτό προσφέρει.


Πρόστιμο 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που δεν έχουν σήμανση για POS


Ειδικές πινακίδες, σε εμφανές σημείο στις βιτρίνες των καταστημάτων τους και κοντά στο ταμείο, θα πρέπει να τοποθετήσουν, από 01/02/2017, βάσει της νέα νομοθεσίας για το πλαστικό χρήμα, οι καταστηματάρχες προκειμένου να ενημερώνονται οι καταναλωτές για το αν αποδέχονται πληρωμές μέσω POS. Διαφορετικά κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμου 1.000 ευρώ

kathimerini


Βουλή

1. Καβγάς άνευ προηγουμένου προκλήθηκε μεταξύ του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.
Ο λόγος;
Η δημόσια αντιπαράθεση ξέσπασε μετά το τέλος της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζήτησε τον λόγο για να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί προσωπικού, όμως ο πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε με άκομψο τρόπο.

2. Σε πολύ υψηλούς τόνους εξελίχθηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πορίσματος της Εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης.
«Δεν ψάχνουμε πρόθυμους να ψηφίσουν μέτρα» είπε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι τα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ είναι πέρα και έξω από κάθε οικονομική και συνταγματική λογική.
«Μην διανοηθείτε να επαναλάβετε τους τυχοδιωκτισμούς του καλοκαιριού του 2015» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να ξεχάσει τα σενάρια περί δημοψηφίσματος.



Αθλητικά

Ο Παναθηναϊκός γιόρτασε τα γενέθλιά του!


Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται από το απόγευμα της Παρασκευής στα Γιάννενα για το αυριανό παιχνίδι με τον ΠΑΣ και η αποστολή του «τριφυλλιού» γιόρτασε τα γενέθλια του συλλόγου με την καθιερωμένη τούρτα. Όλη η ομάδα συγκεντρώθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων και ο Δημήτρης Σαραβάκος έσβησε τα κεράκια που σχημάτιζαν το 109, όσα και τα χρόνια των «πρασίνων».

Ο Ολυμπιακός και ο κόσμος του, τριανταέξι χρόνια μετά την τραγωδία της Θύρας 7, τίμησε τα 21 θύματα στο μνημόσυνο που τελέστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο γήπεδο Καραϊσκάκη.
Σύσσωμη η οικογένεια του Ολυμπιακού απέτισε φόρο τιμής στα αδικοχαμένα παιδιά, που έχασαν τη ζωή τους μετά τη λήξη του αγώνα πρωταθλήματος με την ΑΕΚ (6-0), στο παλιό Στάδιο Καραϊσκάκη.


Καλλιτεχνικά

H Beyoncé ανακοίνωσε πως είναι έγκυος σε δίδυμα και το έκανε με φωτογραφία της κοιλιάς της στο Instagram


Καλή εβδομάδα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου