Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ανασκόπηση εβδομάδας Νο3


Και αυτή η εβδομάδα έφτασε στο τέλος της, οπότε ας δούμε με τι μας απασχόλησε:



O Ερντογάν ξεκινά προεκλογική εκστρατεία για το δημοψήφισμα της αναθεώρησης του Συντάγματος

Δύο μήνες πριν από τις κάλπες, την 16η Απριλίου, ο Ερντογάν πραγματοποίησε την πρώτη συγκέντρωση στο Καχραμανμάρας (νοτιοανατολικά), αν και η εκστρατεία στην πραγματικότητα έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές ημέρες προκειμένου να επιχειρήσει να πείσει τους Τούρκους να πουν «ναι» στην αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση.

Οι μεταρρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, προβλέπουν μεταξύ άλλων την κατάργηση του πόστου του πρωθυπουργού, την ενίσχυση των προεδρικών εξουσιών ως προς τη στελέχωση του δικαστικού σώματος και του υπουργικού συμβουλίου, τη μείωση του ορίου ηλικίας στα 18 για τους υποψήφιους πολιτικούς και την αύξηση του αριθμού των βουλευτών. Ο πρόεδρος θα μπορεί να διαλύει τη βουλή, η οποία, ωστόσο, θα μπορεί με τη σειρά της να απαιτεί νέες προεδρικές εκλογές. (iefimerida)


Ο Τσακαλώτος στη σουίτα Σαββίδη στην Τούμπα για το ματς του ΠΑΟΚ


Την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ δεν την έχει κρύψει και πολλές φορές το έχει αναφέρει σε δημόσιες τοποθετήσεις του, οπότε η παρουσία του Ευριπίδη Τσακαλώτου το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο της Τούμπας, εκεί όπου ο Δικέφαλος υποδέχεται την Σάλκε για το Europa League, δεν προκάλεσε έκπληξη.

Ο κ. Τσακαλώτος παρακολούθησε τον αγώνα από την σουίτα του Ιβάν Σαββίδη, με τον οποίο συναντήθηκε λίγο μετά την άφιξη του στο γήπεδο, ελπίζοντας ότι θα πανηγυρίσει εντός γηπέδου μια νίκη επί των Γερμανών που του έχουν κάνει τη ζωή δύσκολη με τις… απαιτήσεις τους για την ελληνική οικονομία, ελπίδα που αποδείχθηκε φρούδα καθώς ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 0-3. (protothema)


Στό Ελευθέριος Βενιζέλος το γιγαντιαίο Beluga Airbus


Το Νο 2 από τα πέντε συνολικά Beluga Airbus που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στους χώρους στάθμευσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για εμπορική χρήση ερχόμενο από Άγκυρα και με τελικό προορισμό την Βρέμη στάθμευσε στην Αθήνα για ανεφοδιασμό και για ανάπαυση του πληρώματος. (news247)


Ανοιχτό γράμμα θύματος διάρρηξης προς κλέφτη: «Φέρε πίσω το παπούτσι μου»

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να σου κλέψει κάποιος κάτι που αγαπάς, κυρίως όταν αυτό το το κάτι το χρησιμοποιείς καθημερινά.

Αυτό συνέβη στον χρήστη του Reddit, Splashy91 ο οποίος μία ημέρα συνειδητοποίησε ότι το αγαπημένο του ζευγάρι μπότακια ή για την ακρίβεια το ένα μποτάκι του είχε εξαφανιστεί, σύμφωνα με το Distractify. Παρά το γεγονός ότι είχε πέσει θύμα διάρρηξης, κατά την οποία εκλάπη επίσης και το σακίδιό του, ο χρήστης του Reddit έγινε έξαλλος με τον κλέφτη που τόλμησε να του πάρει τη μία του μπότα.

Πήρε λοιπόν τα μέτρα του και έγραψε ένα ανοιχτό γράμμα προς τον κλέφτη και στη συνέχεια κόλλησε το χαρτί με το μήνυμά του σε όλες τις κολώνες της γειτονιάς του.

Στον τύπο που έκλεψε το ένα μου μποτάκι από το όχημά μου:
Eίμαι σίγουρος ότι θα είχες τους λόγους σου. Το θέμα είναι ότι μου έκλεψες μόνο το ένα παπούτσι(το αριστερό). Θα ήθελα να σου παρουσιάσω τις δύο επιλογές που έχεις:
1: Σε παρακαλώ επέστρεψε ό,τι μου έκλεψες, ειδικά το μποτάκι μου.
2. Αν θέλεις τόσο πολύ να κρατήσεις τα πράγματά μου και δεν θέλεις να μου τα επιστρέψεις τότε θα σου αφήσω και το άλλο μποτάκι (αυτό που έχω στην κατοχή μου και αυτό που δεν έκλεψες από εμένα) μπροστά από την πόρτα στην οδό Molle St. West Hobart, αριθμός 143. Τουλάχιστον για να ξέρω ότι ο ένας από τους δυο μας είναι 100% ωφελημένος από τα ολοκαίνουργια παπούτσια. Σου υπόσχομαι ότι δεν θα προσπαθήσω να σε εξαπατήσω ή να σε πιάσω. Το δίκιο να λέγεται. (huffington)


Κουνέλλης - Μυταράς: Μια τεράστια διπλή απώλεια σ' ένα βράδυ

Τι κι αν ήταν κοινό μυστικό τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζε με την όρασή του όπως επίσης και το ότι η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια; Η είδηση της απώλειας του κορυφαίου σύγχρονου ζωγράφου Δημήτρη Μυταρά σε ηλικία 83 ετών έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία χθες βράδυ - ίσως διότι τέτοιες μορφές θέλει να νιώθει κανείς ότι έχουν πάρει «εισιτήριο» για την αιωνιότητα.

Κι αν αυτό συνέβη με τον Δημήτρη Μυταρά, η περίπτωση της απώλειας του Γιάννη Κουνέλη - καθώς υπήρξε το πρώτο μούδιασμα - που κυκλοφόρησε λίγη ώρα αργότερα έμοιαζε, το λιγότερο, με κακόγουστο αστείο. Κι όμως, στα δημοσιεύματα ιταλικών μέσων ενημέρωσης δεν χωρούσε αμφισβήτηση.
Το ίδιο βράδυ θα μετρούσε δυο απώλειες: Τόσο του δασκάλου κι ΄Ελληνα θρύλου του εξπρεσιονισμού, Δημήτρη Μυταρά, όσο και του σπουδαίου διεθνή καλλιτέχνη, Γιάννη Κουνέλη, για τον οποίο είχε γραφτεί, μεταξύ άλλων, ένα αφιέρωμα στους New York Times (Οκτώβριος 2016) με τίτλο: «Η πνευματικότητα του Γιάννη Κουνέλη». («The spirituality of Jannis Kounellis»). (thetoc)


Έτοιμοι για δράση οι πρώτοι 27... σερίφηδες

Τα κενά αστυνόμευσης που δημιουργήθηκαν σε αρκετές απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας από την κατάργηση Αστυνομικών Σταθμών και Τμημάτων επιχειρεί να καλύψει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που παρουσίασε επίσημα χθες το θεσμό του «τοπικού αστυνόμου».

Οι πρώτοι 27 «σερίφηδες» ήρθαν στην Αθήνα και έδωσαν το παρών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου παρέλαβαν πιστοποιητικά εκπαίδευσης και κινητά τηλέφωνα. Στη διάθεσή τους θα έχουν και ένα τάμπλετ με το οποίο θα μπορούν να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους διοικητές τους αλλά και να λαμβάνουν e-mail με προβλήματα πολιτών.

Στόχος του υπουργείου είναι οι 27 αστυνομικοί, οι οποίοι είναι ανακριτικοί υπάλληλοι με το βαθμό του ανθυπαστυνόμου ή του αρχιφύλακα, να γίνουν τα «αυτιά και τα μάτια» των κατοίκων. Για να επιτευχθεί πιο εύκολα η διαπροσωπική επαφή με τους πολίτες επελέγησαν ένστολοι που έχουν καταγωγή από τον τόπο όπου τελικά θα εγκατασταθούν.

Οι «τοπικοί αστυνόμοι» θα επιλαμβάνονται περιστατικών όπως ληστείες, διαρρήξεις, κλοπές, θα διεκπεραιώνουν ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών , θα ενημερώνουν το διοικητή της υπηρεσίας στην οποία υπάγονται διοικητικά για κάθε συμβάν σημαντικού ή επείγοντος χαρακτήρα , θα υποβάλλουν καθημερινά αναφορά για τη δραστηριότητα του προηγουμένου 24ώρου και ιδίως για συμβάντα τα οποία έλαβαν χώρα στην περιοχή ευθύνης του. (thetoc)

Να περνάτε όμορφα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου