Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

12 από τα πιο θεαματικά φεστιβάλ αερόστατου στον κόσμο



Συμβολίζουν την προαιώνια επιθυμία του ανθρώπου να πετάξει, τα παιδικά όνειρα, την αισιοδοξία, την ελευθερία χωρίς όρια. Σε όλο τον κόσμο, όλες τις εποχές του χρόνου, τα αερόστατα λατρεύονται με γιορτές που γεμίζουν τον ουρανό πολύχρωμα μπαλόνια προσφέροντας ένα θέαμα συναρπαστικό. Και τελικά ίσως ακόμα καλύτερα από το να πετάς, είναι να τα βλέπεις!



1. Καππαδοκία, Τουρκία


Εδώ δεν πραγματοποιείται κάποιο φεστιβάλ, αλλά με τέτοιο θέαμα η αίσθηση της γιορτής είναι καθημερινή. Η πτήση με αερόστατο είναι ο καλύτερος τρόπος για να ρουφήξεις το απόκοσμο τοπίο από ψηλά.


2. Κολοράντο Σπρινγκς, ΗΠΑ




Πραγματοποιείται την πρώτη Δευτέρα του Σεπτέμβρη πάνω από τα συναρπαστικά τοπία που προσφέρουν τα Βραχώδη Ορη.


3. Αλμπουκέρκη, Ν. Μεξικό (ΗΠΑ)


Αρχίζει την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, διαρκεί 9 μέρες και είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στον κόσμο, με 750 αερόστατα να συμμετέχουν στο συναρπαστικό σόου.


4. Σατό ντ' Εξ Ελβετία




Κάθε χρόνο στα τέλη Ιανουαρίου ο ουρανό στις παγωμένες Αλπεις γεμίζει με αλλόκοτα εκτός από πολύχρωμα «ιπτάμενα».


5. Πουτρατζάγια, Μαλαισία




Πραγματοποιείται από το 2008 κάθε Μάρτιο με πανέμορφα συμβατικά αλλά και εναλλακτικά αερόστατα, όπως η μορφή του Νταρθ Βέιντερ (Star Wars) που βλέπετε στη φωτό από το 2013 ή του Βαν Γκογκ πέρσι.


6. Μπρίστολ, Μεγάλη Βρετανία


Πραγματοποιείται στις αρχές Αυγούστου, διαρκεί 4 μέρες και εκτός από τον θεαματικό ουρανό οι επισκέπτες απολαμβάνουν φρέσκο παγωτό από ρετρό καντίνες.


7. Κεμπέκ, Καναδάς


Γύρω στους 200.000 επισκέπτες και 300 επιδείξεις στο φεστιβάλ αερόστατου που πραγματοποιείται κάθε πρώτη Δευτέρα του Σεπτέμβρη και είναι μια από τις δημοφιλέστερες ατραξιόν του Καναδά.


8. Ταϊτούνγκ, Ταϊβάν




Ξεκίνησε μόλις το 2011 και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια που καθιερώθηκε ως το μεγάλο γεγονός της περιοχής. Πραγματοποιείται τον Ιούνιο και το πλούσιο πρόγραμμα δεν περιορίζεται στις θεαματικές επιδείξεις.


9. Ιγκουαλάδα, Ισπανία




Αν βρεθείτε στη Βαρκελώνη στη διάρκεια του Ιουλίου, αξίζει να κάνετε τη διαδρομή μιας ώρας που σας χωρίζει από ένα απ' τα μεγαλύτερα φεστιβάλ αερόστατου στην Ευρώπη.


10. Παμπάνια, Φιλιππίνες




Δεν είναι ακόμη ένα φεστιβάλ αερόστατου αλλά η μεγαλύτερη γιορτή αθλημάτων αέρα, με 60.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.
Μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, «ένα Σαββατοκύριακο με ο,τιδήποτε πετάει!» όπως το διαφημίζουν οι υπεύθυνοι.


11. Καμπέρα, Αυστραλία




Κάθε Μάρτιο, αερόστατα σε όλα τα πιθανά χρώματα και μορφές γεμίζουν τον ουρανό της Καμπέρα με αφετηρία την Παλιά Βουλή.


12. Βελίκι Λούκι, Ρωσία




Ξεκίνησε το 1996 κι από τότε κάθε Ιούνιο οι καλύτεροι πιλότοι αερόστατων ανταγωνίζονται σε αυτούς τους πολύ σημαντικούς αγώνες για τους λάτρεις του είδους.

Πηγή travelbook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου