Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Ανασκόπηση εβδομάδας Νο4


Ας δούμε με τι μας απασχόλησε η τελευταία εβδομάδα του Φλεβάρη:



Τα ανταλλάγματα των πιστωτών στην Αθήνα μετά τη συμφωνία για την προ-νομοθέτηση μέτρων και η απάντηση του Τσακαλώτου στην ΝΔ με Μαρκ Τουέιν

Την ίδια στιγμή που η Αθήνα διαμηνύει (και) μέσω Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ότι δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο λιτότητας, κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν «για κάθε ένα ευρώ φόρου θα υπάρχει και ένα ευρώ φοροαπαλλαγής, από το 2019». Παράλληλα, η κυβέρνηση εξηγεί ότι οι πιστωτές έπειτα από το πράσινο φως της Αθήνας να προχωρήσει στην προ-νομοθέτηση των πρόσθετων μέτρων για μετά το 2018 όταν και το ελληνικό πρόγραμμα λήγει θα δώσουν τα εξής ανταλλάγματα:

1. Μείωση ΕΝΦΙΑ 35%-40% με συνολικό επανασχεδιασμό του και ΦΜΑΠ (Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας)
2. Μείωση ΦΠΑ
Ειδικότερα προσβλέπεται μείωση:
Ενέργεια: Στο 6% από 13%
Μεταφορές Δημόσιες και Ιδιωτικές: στο 13% από 24%
Βασικά είδη διατροφής: στο 13% από 24%
3. Επανεξέταση των εισφορών των ελέυθερων επαγγελματιών
4. Αύξηση στοχευμένων δαπανών για το κοινωνικό κράτος σε περίπτωση μείωσης κοινωνικών δαπανών

Απάντηση Τσακαλώτου σχετικά με τις φήμες που αφορούν τον "θάνατό" του

«Δεν υπάρχει ίχνος αληθείας σε όσα διακινούνται» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Εφημερίδα των Συντακτών με αιχμή το σχόλιο κύκλων της ΝΔ ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Γιώργος Χουλιαράκης «είναι από την περασμένη Δευτέρα εξαφανισμένοι και δεν έχουν ενημερώσει για το αν και τι ακριβώς συζητήθηκε στο Eurogroup».

Και πρόσθεσε χρησιμοποιώντας μια φράση του Μαρκ Τουέιν προσθέτει: «Οι φήμες για τον θάνατό μου είναι εξαιρετικά υπερβολικές». (huffingtonpost)


Nέα πρόκληση Τσαβούσογλου: Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε


Ο Νίκος Κοτζιάς είχε δηλώσει με αφορμή την άγρια πρόκληση ανήμερα της κρίσης των Ιμίων, όταν τουρκική πυραυλάκατος είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα , ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να αποβιβαστεί στα Ίμια καθώς η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της

«Αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει» απάντησε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε πρόσφατη δήλωση του Νίκου Κοτζιά ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στα Ίμια γιατί η Ελλάδα είχε λάβει τα μέτρα της. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ μάλιστα διατυπώνει και μια σαφή απειλή με αφορμή όσα συνέβησαν τον Ιανουάριο του 1996 προσθέτοντας πως: «Ας μην ξεχνάμε ότι πατήσαμε πόδι σε όλα τα μέρη που έπρεπε. Η στάση μας για τα Ίμια είναι ξεκάθαρη». (protothema)


Δολοφονία Κιμ Γιονγκ Ναμ: «Με πλήρωσαν 90 δολάρια για να κάνω μια φάρσα»

"Νόμιζε πως συμμετείχε σε φάρσα" ισχυρίζεται η μία εκ των δύο συλληφθέντων γυναικών για τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ, ετεροθαλούς αδερφού του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν. Όπως συμπλήρωσε η ίδια, την πλήρωσαν 90 δολάρια για να πραγματοποιήσει την επίθεση, αλλά δεν ήξερε πως ήταν επίθεση.

«Πήρα 90 δολάρια για να κάνω μια φάρσα με baby oil»,ισχυρίζεται η γυναίκα από την Ινδονησία που κρατείται από τις Αρχές της Μαλαισίας, κατηγορούμενη για την δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ναμ.
Η 25χρονη Siti Aisyah, μίλησε σε αξιωματούχους της πρεσβείας της πατρίδας της που την επισκέφθηκαν στην φυλακή όπου κρατείται στην Κουάλα Λουμπούρ. (cnn)


NASA: Τι σημαίνει η ανακάλυψη νέων πλανητών

Αστρονόμοι της NASA ανακάλυψαν επτά νέους πλανήτες που ενδέχεται να έχουν νερό. Η ανακάλυψή αυτή επιβεβαιώνει κάτι που μέχρι τώρα ήταν απλώς υπόθεση: ότι μπορεί να υπάρχουν κι αλλού «αδέλφια» της Γης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αστρονόμοι έχουν εντοπίσει πλανήτες εκτός του ηλιακού μας συστήματος, οι οποίοι μοιάζουν με τη Γη. Είναι όμως η πρώτη φορά που ανακαλύπτουν τόσους πολλούς νέους πλανήτες εντός ενός μακρινού ηλιακού συστήματος. Η επιστημονική ομάδα της NASA ανακοίνωσε πριν από μερικές μέρες την ανακάλυψη επτά τέτοιων πλανητών, με μέγεθος παρόμοιο με αυτό της Γης. «Όλοι αυτοί οι πλανήτες θα μπορούσαν να έχουν νερό σε υγρή μορφή και πιθανώς ζωή στην επιφάνειά τους», ανέφερε ο Μισέλ Γκιγιόν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Λιέγης και ένας εκ των επιστημόνων που συμμετείχαν στην έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε πριν λίγες μέρες στο περιοδικό «Nature».

Oι επιστήμονες θεωρούν ότι οι συγκεκριμένοι πλανήτες θεωρητικά θα μπορούσαν να φιλοξενούν ζωή στην επιφάνειά τους, μιας και όπως φαίνεται η απόσταση που τους χωρίζει από το κεντρικό άστρο δεν είναι απαγορευτική για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Σύμφωνα με τους ερευνητές απέχουν από το TRAPPIST-1 κατά μια τέτοια απόσταση, η οποία τους επιτρέπει να αναπτύξουν θερμοκρασίες ικανές να ευνοούν την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή. Το νερό είναι άλλωστε βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη και ύπαρξη ζωής, όπως την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. (cnn)


Τρομακτική ανώμαλη προσγείωση στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ


Με το... φτερό κατέληξε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Σίπχολ, στο Άμστερνταμ, ένα αεροπλάνο DHC-8 της εταιρείας Flybe, εν μέσω καταιγίδας, χωρίς ευτυχώς κανείς από τους 59 επιβάτες του να τραυματιστεί.

Σε βίντεο από την ανώμαλη προσγείωση διακρίνεται το αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί το Εδιμβούργο της Σκωτίας, να προσπαθεί να διατηρήσει την πορεία του ενώ προσεγγίζει τον διάδρομο. Μόλις κατεβαίνει, γέρνει στο ένα πλευρό, το δεξί φτερό του αγγίζει την πίστα και αμέσως σταματάει.

Οι ολλανδικές αρχές διεξάγουν έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος. (cnn)


Η βραδιά των Όσκαρ έφθασε οπότε ας δούμε πώς φτιάχνονται τα πολύτιμα αγαλματίδια



Να περνάτε καλά και να θυμάστε πως τα εμπόδια είναι για να τα πηδάμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου