Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Joshua Smith: ο καλλιτέχνης που φτιάχνει ρεαλιστικές μινιατούρες μιας πόλης


Ο Αυστραλός καλλιτέχνης Joshua Smith είναι αυτοδίδακτος, φτιάχνει με εκπληκτική λεπτομέρεια μινιατούρες κτιρίων, αντικειμένων, ακόμη και πόλεων. Τα έργα αυτά διατηρούν ρεαλιστικό στυλ και δείχνουν την αυθεντική διάβρωση του αστικού περιβάλλοντος.



Πολλά από τα κτίρια είναι πολλών ετών και δείχνουν πάνω τους του πέρασμα του χρόνου. «Στις κατασκευές του επικεντρώνεται κυρίως στις συχνά στις λεπτομέρειες που δε δίνουμε συνήθως προσοχή, του αστικού περιβάλλοντος, όπως βρωμιά, σκουριά, αποσύνθεση, αποτσίγαρα και γκράφιτι απόλυτα κατασκευασμένες μινιατούρες σε κλίμακα 1:20 », λέει σε μια δήλωση του ο καλλιτέχνης.

Οι μινιατούρες είναι κατασκευασμένες από ξύλο, χαρτόνι, MDF, χαρτί, πλαστικό, σύρμα, spraypaint, παστέλ, και άλλα υλικά. Έργα όπως η «Black Shadow Trading Company» με LED φωτισμό για να δώσει στο μοντέλο μια απόκοσμη λάμψη.


Πριν αρχίσει να εργάζεται με μινιατούρες, ο Smith είχε μια καριέρα 17 χρόνων τόσο ως καλλιτέχνης stencil αλλά και ως γκαλερίστας.

Η καριέρα του πήρε μια νέα κατεύθυνση προς στις μινιατούρες πριν από δύο χρόνια, έχει παρουσιάσει έργα του στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Βερολίνο, το Λονδίνο και σε μεγάλες πόλεις στην πατρίδα του την Αυστραλία. Σε όλη τη σταδιοδρομία του, έχει λάβει μέρος σε περισσότερες από 100 εκθέσεις.

Θα πρέπει να κοιτάξετε απίστευτα κοντά για να δείτε τα έργα του, έχει δώσει μεγάλη δόση λεπτομέρειας στις μικρογραφίες του κόσμου του. Ο Αυστραλός καλλιτέχνης έχει το χάρισμα να αποτυπώνει την αστική ζωή σε ένα μοντέλο εκπληκτικά μικρής κλίμακας.

















Πηγή lolita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου