Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Ανασκόπηση εβδομάδας Νο18


Ας δούμε μερικά από τα θέματα της απερχόμενης εβδομάδας:



Ελληνοτουρκικός κυβερνοπόλεμος με χάκερ στο διαδίκτυο


Το… τεχνικό πρόβλημα στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ήταν κυβερνοεπιθέση!

Η Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων (CERT) της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ) ανέλαβε τις έρευνες για την επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για την υπηρεσία που είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων. Αρμόδιες πηγές επιβεβαιώνουν ότι πράγματι υπήρξε επίθεση χάκερ στην ιστοσελίδα του κ. Τσίπρα και λαμβάνουν μέτρα για να μην επαναληφθεί στο μέλλον κάτι ανάλογο. Οι χάκερ δεν είχαν ως στόχο να υποκλέψουν ή να αλλοιώσουν περιεχόμενο αλλά να ρίξουν την ιστοσελίδα με την απλή μέθοδο DDoS (μέθοδος που στοχεύει στο να κάνει τον server να καταρρεύσει μέσω της υπερφόρτωσης δεδομένων).

Από την πλευρά του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η προσπάθεια να παραβιαστεί σήμερα από αγνώστους η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού αντιμετωπίστηκε με επιτυχία, καθώς ουδεμία αλλοίωση και επέμβαση στο περιεχόμενο και τα ψηφιακά δεδομένα αυτής κατέστη δυνατή».

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επίθεση από χάκερς στη ιστοσελίδα primeminister.gov.gr., το υπουργείο σημειώνει ότι τόσο για την ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού όσο και για τις υπόλοιπες κυβερνητικές ιστοσελίδες τηρείται το αυστηρότερο πρωτόκολλο και οι πιο σύγχρονες μέθοδοι για την ηλεκτρονική ασφάλεια αυτών, ώστε να περιορίζονται και να αντιμετωπίζονται προσπάθειες παραβίασης ... (thetoc)


Η γιορτινή υποδοχή του θερινού ηλιοστασίου στο Stonehenge




Με μουσική, γιόγκα και προσευχές υποδέχτηκαν χιλιάδες κατασκηνωτές το θερινό ηλιοστάσιο στον χώρο του μνημείου του Στόουνχεντζ, στη Βρετανία. Έτσι τίμησαν και την έναρξη του καλοκαιριού για το βόρειο ημισφαίριο.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τετραήμερο μουσικό φεστιβάλ, εκδηλώσεις οι οποίες κορυφώθηκαν την Τετάρτη, με τους κατασκηνωτές να αναμένουν την ανατολή του ηλίου, για να καλωσορίσουν τη μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου.

Το Στόουνχεντζ εκτιμάται πως σχετίζονταν με την καταγραφή των κινήσεων του Ήλιου στον ουρανό.

Αν και φέτος τα μέτρα ήταν δρακόντεια λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Λονδίνο και Μάντσεστερ, οι παρευρισκόμενοι κάθε άλλο παρά ενοχλήθηκαν. (thetoc)


Τι σχέση έχει η Coca Cola με το μαύρισμα


Ξεκίνησε ως μόδα στη Βρετανία το περσινό καλοκαίρι, όμως, σιγά σιγά έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και σε άλλες χώρες.

Προσπαθώντας να αποκτήσουν το ιδανικό μαύρισμα, οι Βρετανίδες άρχισαν να βάζουν, αντί για αντηλιακό... Coca Cola στο σώμα τους, καθώς θεωρούν ότι το καραμελόχρωμα που περιέχει θα τους δώσει το πολυπόθητο μαύρισμα. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο, προειδοποιεί ο Independent.

Αντίθετα, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι ακριβώς επειδή η Coca Cola είναι όξινη, μπορεί να απολεπίσει το δέρμα και να το κάνει πιο ευαίσθητο στα εγκαύματα.

«Αν και μερικοί θεωρούν ότι η Coca Cola μπορεί να επιταχύνει το μαύρισμα, η πραγματικότητα είναι ότι μπορεί να κάνει αρκετή ζημιά και θα έλεγα να την κρατήσετε μακριά από το δέρμα σας» λέει στο περιοδικό Allure ο δερματολόγος Τζόσουα Ζίχνερ. «Μπορεί προσωρινά να μαυρίσεις όμως κάνει πολύ πιο εύκολη τη διείσδυση της UV ακτινοβολίας και μακροπρόθεσμα να καταστρέψει το δέρμα» προσθέτει. (newmoney)


Νυχτερινή σύσκεψη στο Μαξίμου για τα σκουπίδια

Λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους συμβασιούχους στους δήμους την ώρα που οι μεγάλες πόλεις ασφυκτιούν από το εκρηκτικό κοκτέηλ που δημιουργούν οι τόνοι των σκουπιδιών στους δρόμους σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι συναρμόδιοι υπουργοί πέρασαν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και μετείχαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση.

Ο κ. Σαββόπουλος, ο οποίος συμμετέχετε το μεσημέρι του Σαββάτου στην σύσκεψη με των μελών της ΠΟΕ -ΟΤΑ με τον Πάνο Σκουρλέτη, ξεκαθάρισε ότι η ομοσπονδία θα εξετάσει όλες τις λεπτομέρειες της πρότασης, η οποία έχει δοθεί στους νομικούς της ομοσπονδίας και θα αποφασίσουν την στάση τους στην συνέχεια μετά από συνεδρίαση, την Δευτέρα ή την Τρίτη.

Στις 2 μετά το μεσημέρι ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, ενώ το ΔΣ της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως τη Δευτέρα για τις εξελίξεις στο ζήτημα των συμβασιούχων ... (protothema)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου